Karamarko želi grb na registarskim pločicama: Rastače se sve nacionalno

08.04.2015. 19:08:06

Stavljaju nekakve kockice, dobro da još nisu stavili onu zadnju zelenu kockicu koja označava simbol SDP-a, rekao je predsjednik HDZ-a Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Gospiću komentirao novi izgled registarskih pločica koje više ne bi trebale sadržavati hrvatski grb, a znak vrlo podsjeća na nekadašnji logo SDP-a. Karamarko je rekao da će podržati inicijativu za vraćanjem hrvatskog grba na pločice. "To je jedan logični slijed događaja i intencija koje je na neki način nametnula ova Vlada. Rastače se sve što je nacionalno. Rastače se i relativizira sve ono što su naša bitna obilježja. Toliko smo se veselili našoj državi, toliko smo se veselili svemu onome što simbolizira našu državu. U konačnici ta jedna, uvjetno rečena, mala stvar, ta registarska oznaka, ta tablica na kojoj je bio hrvatski grb, bili smo sretni kada smo je dobili i oni sada to mijenjaju unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi", tvrdi predsjednik HDZ-a. Karamarko također smatra da novi izgled podsjeća na SDP-ov bivši logo. "Stavljaju nekakve kockice, dobro da još nisu stavili onu zadnju zelenu kockicu koja označava simbol SDP-a. Mislim da je to jako, jako loše, govori o njihovom karakteru, govori o njihovom senzibilitetu, u odnosu na vlastiti narod, na vrijednosti koje taj narod cijeni i do kojih mu je stalo. To nije dobro i mi ćemo biti protiv toga", zaključio je Karamarko.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.