KARAMARKOV ODVJETNIK 'Nije točno da je Ustavni sud odbio tužbu Tomislava Karamarka'

10.12.2016. 21:06:44

KARAMARKOV ODVJETNIK 'Nije točno da je Ustavni sud odbio tužbu Tomislava Karamarka i potvrdio odluku o sukobu interesa' Netočna je činjenica da je Ustavni sud odbio tužbu Tomislava Karamarka i potvrdio odluku o sukobu interesa, kao i da je ustavni sud potvrdio odluku Povjerenstva koje je zaključilo da je bivši šef HDZ_a bio u sukobu interesa u slučaju oko Ine.

Također je netočna tvrdnja kako je time zaokružena Karamarkova  kalvarija –  ma što to značilo.

Zašto moja stranka smatra spornim gornje citate – odgovor je vrlo jednostavan.

Odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na posljednjoj stranici navodi kako se protiv takove odluke ne može pokrenuti Upravni spor na temelju članka 48. stavak 1. ZSSI-a. Ovakav stav suprotan je izričitoj odredbi članka 48. stavak 1 ZSSI-a. Uputa o pravnom lijeku je nezakonita,  te se očito temelji na činjenici da Povjerenstvo nije izreklo sankciju iz članka 42 -42 ZSSI.

Međutim pravni interes za podnošenje tužbe je vrlo velik, te je gospodin Tomislav Karamarko pokrenuo spor pred Upravnim sudom.

Kako u predmetima sa tolikom količinom ispolitiziranosti oprez nalaže da se stvari ne prepuste samo jednoj mogućnosti,  to smo istovremeno, opreza radi,  pokrenuli i postupak pred Ustavnim sudom koji će doći u situaciju da meritorno presuđuje ukoliko Upravni sud ne prihvati nadležnost.

Obzirom da je Upravni sud prihvatio nadležnost, naknadno se pokazalo  da istovremeno nije moguć postupak pred Ustavnim i Upravnim sudom,  pa je ovaj prvi odluku o odbačaju.

Međutim, tu se radi o proceduralnoj odluci – odnosno Ustavni sud je donio rješenje kojim odbacuje tužbu, a nigdje nije potvrdio odluku Povjerenstva jer o nije nije niti odlučivao.

Ustavni sud će tek doći u situaciju da meritorno odlučuje kada se dovrši postupak pred Upravnim sudom.

Iz teksta u Vašem listu  vidljivo je da je autor raspolagao tekstom odluke Ustavnog suda u kojem jasno piše sve ovo što smo upravo iznijeli u ovom ispravku i odgovoru,  a također jasno piše kako je netočno ono što stoji u tekstu i grafičkoj opremi teksta pod naslovom PRESUDA: Kraj pravne trakavice bivšeg šefa HDZ-a, Ustavni sud odbio tužbu T. Karamarka i potvrdio odluku o sukobu interesa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.