KARLOVAC SLAVI Svečano obilježavanje Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja

30.05.2018. 13:38:45

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske, u srijedu je u Karlovcu zapovjednik HKoV general bojnik Siniša Jurković uručio promaknuća časnicima i dočasnicima te pohvale i nagrade istaknutim pripadnicima HKoV-a, a tijekom dana Ministarstvo obrane RH i braniteljske udruge zajedno će proslaviti i Dan branitelja Karlovačke županije. U krugu vojarne, uz zapovjedništvo HKoV-a, general bojnik Jurković najavio je da će ta vojarna danas biti svečano imenovana "Vojarnom stožernog generala Petra Stipetića". Jurković je rekao i kako je izuzetno ponosan kako je, nakon prvog postrojavanja Hrvatske vojske prije 27 godina u Zagrebu, hrvatska kopnena vojska i Oružane snage RH u cjelini "respektabilna oružana sila". Vojska se i dalje modernizira da bi bila spremna i sposobna obraniti suverenitet i integritet Republike Hrvatske, pomoći saveznicima u potpori mira u svijetu i hrvatskim građanima u uvjetima nesreća i nepogoda, rekao je Jurković te obećao daljnju pomoć vojske u predstojećoj požarnoj sezoni. Kao važan ovogodišnji događaj, izdvojio je vojnu vježbu "Velebit" i to za sve grane Oružanih snaga RH. Na Vunskom polju, nedaleko rijeke Korane, uz Dan HKoV slavi se i Dan branitelja Karlovačke županije, 30. svibnja. Među braniteljskim udrugama cijeli dan traju sportska natjecanja u malom nogometu, košarci, odbojci i streljaštvu, a na središnjem događaju s proglašenjem pobjednika očekuje se predvečer i dolazak ministra branitelja Tome Medveda. Priređen je i taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga i MUP-a pa građani mogu vidjeti suvremeno naoružanje i pokazne vježbe. Uz Dan Hrvatske kopnene vojske i Dan branitelja Karlovačke županije, ujutro su položeni vijenci kod središnjeg križa ispred Zapovjedništva te je služena misa u tamošnjoj kapelici Bl. Alojzija Stepinca koju je predvodio vojni kapelan Vladislav Mandura.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.