Karmarko: Tražimo smjenu gospodarskog dijela Vlade, ali sad je zapravo kasno za rekonstrukciju!

01.02.2014. 14:49:00

61f111887dcccada76f4e8c512b2e89b

Smjena Branka Šegona slika je kaosa u vladajućoj koaliciji, poručio je šef HDZ-a

Na skupu svih HDZ-ovih gradonačelnika i župana s vodstvom stranke u Trilju predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je aktualne događaje.

O smjeni Branka Šegona, pomoćnika ministra Linića, rekao je da je to slika kaosa u vladajućoj koaliciji i da je nevjerojatno da premijer preko medija obavještava svog ministra da treba smijeniti pomoćnika. Pri tome Milanović još kaže da je on njegov pomoćnik već bi ga smijenio, a Karamarko podsjeća da su svi ministri i njihovi pomoćnici ujedno i pomoćnici samog premijera. Rekao je da je svaki drugi SDP-ov ministar u sukobu interesa. - SDP-ova vlada je nesposobna, a SDP avanturistički vodi izvršnu vlast - rekao je Karamarko. Podsjetio je da HDZ predlaže rekonstrukciju Vlade, posebno njenog gospodarskog dijela, ali da zbog taštine i egoizma vladajući ni to ne žele prihvatiti. Karamarko smatra da je sad zapravo zbog katastrofalne gospodarske situacije i kasno za rekonstrukciju Vlade, ali je, kaže, HDZ to tražio kao konstruktivna oporba. Apsurdnim je nazvao mjere za rezanje deficita jer iz drugog stupa kradu novac budućnosti, a tvrtkama uzimaju dobit što znači da neće biti investicija. Osvrnuo se i na predsjednika Josipovića, za kojeg je rekao da bi trebao jače pritiskati Vladu, a o velikoj koaliciji sa SDP-om koja bi možda bila rješenje za ovu situaciju rekao je da bi to bilo izgledno kada bi u Hrvatskoj postojali pravi socijaldemokrati. No, s ovom nesposobnom ekipom ne mogu se raditi nikakve koalicije, dodao je. O slučaju smijenjenog međunarodnog tajnika Davora Stiera rekao je da je on zamijenjen novim kompetentnim čovjekom zato što se Stier ne može klonirati i istovremeno biti eurozastupnik i međunarodni tajnik. - Sa Stierom smo zadovoljni, on je naš perspektivan kadar i on će vjerojatno biti na našoj listi na Europski parlament - rekao je Karamarko. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.