Karolina Vidović Krišto vratila se na HRT

18.08.2015. 18:59:43

Radi se o privremenoj mjeri kojom je Vidović Krišto na posao vraćena do okončanja radnog spora Karolina Vidović Krišto vratila se na HRT, a tportal od izvora s Prisavlja doznaje kako je vraćena u produkcijski tim za međunarodne kanale koji radi u sklopu Informativnog medijskog servisa (IMS). Odluka je to općinskog suda u Zagrebu koji je nedavno privremenu mjeru kojom je, do okončanja radnog spora, na posao vratio Karolinu Vidović Krišto, novinarku HRT-a kojoj je izvanredni otkaz u siječnju ove godine uručio Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a Radamanova Odluka je uslijedila nakon što je Vidović Krišto 22. prosinca e-poštom na 82 adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a uputila poruku čiji je u naslov glasio 'U novoj godini etički kodeks, opća pravila i glavni ravnatelj koji poštuje ljudska prava i demokraciju'. U odluci o otkazu navedeno je kako je Krišto u e-mailu napisala uvredljive komentare na račun glavnog ravnatelja. Navodilo se i da je novinarka glavnog ravnatelja omalovažavala i vrijeđala kao osobu koja je svoja iskustva i poimanje države, ali i nacionalnih medija, stjecao u režimu koji je kao totalitaran osuđen pa je razumljivo da nije u stanju razumjeti demokraciju, slobodu čovjeka i ljudska prava. Na HRT-u su to smatrali osobito teškom povredom radne obaveze pa joj je uručen otkaz. Prije nego li joj je on uručen, u pisanom očitovanju ispričala se Radmanu, ali joj to nije pomoglo, kao ni činjenica da su u njezinu obranu stali HHO i Koordinacija sindikata HRT-a koji su smatrali da kvalifikacije iz internog dopisa 'nipošto ne mogu biti teška povreda radne obaveze'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.