KARTA SIROMAŠTVA Hrvatska na dnu ekonomske ljestvice: Prestigle su nas i Rumunjska, Slovačka, Grčka...

16.12.2020. 11:56:00

Stvarna individualna potrošnja (AIC) mjeri materijalnu dobrobit kućanstva.  Hrvatska je prema novim podacima druga najsiromašnija zemlja EU, a od nas je gora samo Bugarska... 

EUROSTAT je jučer objavio podatke o potrošnji po glavi stanovnika u 2019. godini koji pokazuju kako je Hrvatska na samome dnu u Europskoj uniji. 

Stvarna individualna potrošnja (AIC) mjeri materijalnu dobrobit kućanstva.  Hrvatska je prema novim podacima druga najsiromašnija zemlja EU, a od nas je gora samo Bugarska. 

Eurostatovi podaci, prikazani i tablično i na karti, pokazuju da je devet zemalja članica po kriteriju materijalne dobrobiti kućanstava iznad prosjeka EU.

Najbogatiji je Luksemburg koji je 35 posto iznad europskog prosjeka. Slijedi Njemačka s 22 posto. U grupi zemalja koje stvarnu individualnu potrošnju imaju od 9 do 18 posto iznad prosjeka EU su Austrija, Danska, Belgija, Nizozemska, Finska, Francuska i Švedska. 

24sata
24sata

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: 24sata.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.