KAZNENA PRIJAVA PROTIV MILORADA PUPOVCA! Pravnik krenuo u akciju

06.09.2019. 10:55:00

Pravnik i hrvatski suverenist Pero Kovačević na svojem se Facebook profilu očitovao o Miloradu Pupovcu, a njegovu objavu i priloženu kaznenu prijavu u potpunosti prenosimo.

“Poštovane(i),veliki broj vas je tražio da priredim kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca vezano za njegove govore mržnje i povrede ugleda RH. DORH je to trebao učiniti po službenoj dužnosti,ali nije pa ga prisilimo na postupanje.
Stoga sam priredio kaznenu prijavu koju možete koristiti i podnijeti je Državnom odvjetništvu.

Evo,kaznene prijave

Ime i prezime i adresa podnositelja

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH
10 000 Zagreb
Gajeva 30a
KAZNENA PRIJAVA

protiv
Milorada Pupovca, zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru iz Zagreba,Trg Sv. Maraka 6

Milorad Pupovac je nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama 21. kolovoza 2019. godine, u razdoblju od 22. kolovoza do 25. kolovoza u svojim javnim medijskim nastupima,intervjuima,tiskovnim konferencijama i izjavama grubo povrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje.
Tako je Milorad Pupovac , u svojim izjavama današnju Hrvatsku uspoređuje sa NDH, a u isto vrijeme je dio,odnosno glavna poluga, hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom. Nakon toga svojim huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati RH i njezine branitelje te izjavio: “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge“.

Dokaz: neosporno,po potrebi uvid u javne izjave Milorada Pupovca u razdoblju 22.kolovoza-25. kolovoza sredstvima javnog priopćavanja i javnim medijima.

Kako zbog svega navedenog smatram da postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Milorada Pupovca ostvarena sva bitna obilježja više kaznenih djela, a poglavito kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona- Državno odvjetništvo je već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv osumnjičenika Milorada Pupovca,što očito nije.
Stoga predlažem i tražim da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika Milorada Pupovca pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu,a meni nadoknađena materijalna šteta.

Datum i mjesto Potpis”

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.