Keleminec nakon izlaska iz pritvora: ‘Pupovac je odlučio – ne smijem ni blizu SNV-a’

18.12.2016. 12:50:20

NOĆ U PRITVORU ZBOG UZVIKA Donesena je privremena mjera kako se predsjednik A HSP-a ne smije približiti sjedištu SDP-a, HDZ-a i SNV-a Dražen Keleminec predsjednik A HSP-a u subotu navečer bio je na vrhu povorke koja je prosvjedovala protiv zaključka saborskog odbora o uklanjanju spomen-ploče za poginule HOS-ovce koja je nedavno podignuta u Jasenovcu, a na njoj stoji natpis ‘Za dom spremni’. Dražen Keleminec ubrzo je uhićen. U 12.30 sati policijsko vozilo odvezlo je šefa A HSP-a u policijsku postaju, a u nedjelju ujutro Keleminec je tek mogao svojoj kući. “Tri puta sam viknuo ‘za dom’, dok su drugi vikali ‘spremni’. I eto uhitilo me”, govori nam Keleminec. Kazao je i kako je u policijskog postaji proveo skoro osam sati, a potom je prebačen na Ravnice. “Sjedio sam na drvenoj klupi osam sati, nitko me nije pitao ni za jesti, ni piti. Kad sam pitao što će biti sa mnom, rekli su mi da će o tome odluku donijeti ljudi iz vrha”, prepričava nam Keleminec svoju burnu noć. “Oko 20 sati odveli su me na Ravnice. Tu sam prespavao, a jutros sam završio na Prekršajnom.  Doneseno je rješenje da me se pusti na slobodu, ali i donesena je privremena mjera da se ne smijem približavati ni HDZ-u, ni SDP-u ni SNV-u”, objasnio je Keleminec dodajući kako još uvijek ne može vjerovati da je uhićen zbog uzvika napominjući kako je Plenković sam rekao da se ploča iz Jasenovca ne smije maknuti jer je taj natpis reguliran Zakonom iz 2001.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.