Keleminec osuđen zbog vikanja 'Za dom spremni'

19.03.2019. 12:19:01

Visoki prekršajni sud RH pravomoćno je osudio predsjednika Autohtone Hrvatske stranke prava Dražena Keleminca zbog urlanja "Za dom spremni". Keleminec je dobio najvišu novčanu kaznu prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira od 1.131 kune, prenose 24 sata. Za ovaj prekršaj najveća moguća zatvorska kazne je do 30 dana. Keleminec je osuđen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jer je u prosincu 2016. pred sjedištem SDP-a salutirao ustaškim pozdravom, nakon čega je prekršajno prijavljen. Čelnik "autohtonih" pravaša je sa svojim pristašama tada prosvjedovao zbog uklanjanja HOS-ove ploče u Jasenovcu, na kojoj je bio istaknut spomenuti pozdrav. Ploča s pozdravom "Za dom spremni" u međuvremenu je izmještena iz Jasenovca.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.