Kiša će prestati: Vraća se sunčano i toplije vrijeme

23.02.2014. 23:06:42

suncanohladno

Kiša je padala gotovo cijeli tjedan, donoseći nove probleme na poplavljenim područjima, no napokon stižu dobre vijesti. U prvim danima novog tjedna očekuje nas prestanak oborina, postupni rast temperatura i pretežno sunčano, gotovo proljetno vrijeme. Naime, sutra u kontinentalnoj Hrvatskoj u jutarnjim satima može biti magle ili niskih slojevitih oblaka, tek ponegdje i rosulje ili vrlo slabe kiše. Danju će biti djelomice sunčano s manje oblaka u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u Dalmaciji prijepodne djelomice, popodne pretežno sunčano. Na kopnu će puhati slab vjetar, većinom sjevernih smjerova. Na sjevernom će Jadranu biti umjerene, još samo podno Velebita i jake bure, te sjeverozapadnog vjetra. U jutarnjim satima u kopnenim se predjelima očekuje od 0 na zapadu do 6°C na istoku, u gorju ponegdje moguće i malo hladnije, dok će obala i otoci imati od 5 na sjeveru do 12°C na jugu. Najviše dnevne temperature kretat će se između 5 i 11°C u kopnenim te od 11 do 16°C u morskim predjelima. Utorak će u većem dijelu unutrašnjosti započeti uz maglu ili niske oblake koji će se nerijetko zadržati veći dio prijepodneva, a ponegdje i dana. U predjelima gdje se magla raziđe bit će djelomice sunčano. Na Jadranu i u gorju pretežno sunčano. U kontinentalnoj će Hrvatskoj puhati slab vjetar. Duž Jadrana će biti slabog jugozapadnjaka, u Dalmaciji i prolaznog sjeverozapadnjaka. Jutarnje temperature u kopnenim predjelima kretat će se oko nule, uglavnom od -1 do 3°C, u morskim od 6 na sjeveru do 11°C na jugu. Dnevne temperatura na kopnu će ovisiti o dugotrajnosti magle, a očekuje se većinom od 4 u maglovitim područjima do 12°C u sunčanijim. Obala i otoci imat će između 10 i 14°C. Takvo lijepo,  gotovo proljetno vrijeme, zadržat će se u većem dijelu Hrvatske do srijede, dok nas u četvrtak očekuje nova kiša. Ipak, ostat će razmjerno toplo, s temperaturama između 10 i 15 stupnjeva. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.