Kiša pomogla vatrogascima u Dubrovačkom primorju, požar lokaliziran

14.08.2022. 09:22:00

DUBROVNIK, 13. kolovoza 2022. (Hina) - Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko Primorje Ivo Franušić izjavio je u subotu popodne Hini kako je lokaliziran požar na brdu Naprobiću kod Slanog, pri čemu je vatrogascima pomogla i kiša, ali da požar još nije ugašen.

Franušić je dodao da je riječ o dugoj vatrenoj liniji na nepristupačnom terenu.

„Dio vatrogasaca smo poslali kući, a ostala je ekipa koja će nadzirati požarište. Imamo puno rubova koje treba ugaziti vatrogasna čizma i politi vodom“, izjavio je Franušić.

Požar je u utorak planuo na dva mjesta nakon grmljavinskog nevremena, a vatrogasci su ga pokušavali, uz kopnene snage, ugasiti i uz pomoć kanadera i Air tractora.

Zbog jakog vjetra, u noći s petka na subotu proširio se prema Slanom i zaprijetio kućama, ali je pred jutro stavljen pod nadzor. Uz veliki napor vatrogasaca, nijedna kuća nije bila ugrožena.

Na intervenciji je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca s 24 vozila iz IVP Dubrovnik, javnih vatrogasnih postrojbi Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci te DVD-a Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi. Pored zemaljskih snaga, požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova - tri kanadera i Air tractor.

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.