Klemm: Matić je bolestan branitelj i prema njemu treba imati poštovanja

30.08.2017. 22:09:15

NAKON MATIĆEVE NAJAVE ODLASKA U INOZEMSTVO Predsjednik Udruge specijalne policije smatra da o micanju ploče HOS-ovcima ili pozdrava Za dom spremni jedinstveni stav moraju prvo donijeti sve veteranske udruge HOS-a, a ostali branitelji će podržati takvu odluku Nakon što je bivši ministar hrvatskih branitelja i saborski zastupnik SDP-a Predrag Fred Matić izjavio da razmišlja o odlasku iz Hrvatske u inozemstvo, za komentar smo zatražili predsjednik braniteljske Udruge specijalne policije Josipa Klemma.
"Pravo je svakog hrvatskog građanina da izabere gdje će živjeti, no to mu ne daje za pravo da vrijeđa hrvatske branitelje poput Đure Glogoškoga. Svatko bira svoj put i ne možemo ulaziti u privatnost zašto netko želi ili ne želi živjeti u Hrvatskoj. Treba ipak voditi računa da je Matić prošao određene traume kroz Domovinski rat, da je bolestan. On je ipak hrvatski branitelj koji je bolestan i trebamo imati poštvanja prema takvima", izjavio je Josip Klemm za portal Direktno. O HOS-ovoj ploči Jedan od braniteljskih lidera vjeruje da se veterani, tj. branitelji HOS-a i njihove udruge moraju usuglasiti, uskladiti stavove i imati o pitanju ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu jedinstveni stav. "Tada ih i mi svi ostali, kao što smo bili zajedno i u ratu, moramo podržati i dati im podršku. Nakon njihove zajedničke odluke na svima nama je da nakon toga razgovaramo i da vidimo što je najbolje rješenje. Nema potrebe da se bilo tko izjašnjava o mogućim rješenjima tog pitanja dok nema jasnog i jedinstvenog zajedničkog stava udruga HOS-a, istaknutih članova i pojedinaca koji su bili u HOS-u. Nakon toga je na nama ostalim hrvatskim braniteljima da podržimo njihov stav. Na njima je da odluče hoće li se ploča ili pozdrav micati", zaključuje Klemm. Osobno vjeruje u zajedništvo HOS-a i svih hrvatskih branitelja. "HOS nije nikakav nasljednik fašizma. Da nije bilo boraca HOS-a i hrvatskih branitelja da li bi legalna hrvatska vlast imala priliku sada polagati vijence u Jasenovcu", postavlja pitanje Klemm.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.