Klemm o druženju s Matićem: Tražimo najbolja rješenja za hrvatske branitelje

03.02.2016. 12:01:21

Klemm je rekao kako je načelno protiv osnivanja uprave za veterane pri MORH-u, a koja bi se trebala brinuti o potrebama branitelja Na poziv predsjednika Udruge specijalne policije u Domovinskom ratu Josipa Klemma u njegovoj vikendici u okolici Zagreba odazvao se se, između ostalih i bivši ministar branitelja Predrag Matić. Nakon što su fotografije objavljene u javnosti, Predrag Matić izjavio je da su svi bili ljubazni te da je problem, čini se, bio u njegovoj funkciji, a ne u njemu osobno. Druženje je, telefonskim javljanjem u Studio 4, prokomentirao Josip Klemm. Rekao je da su se okupili u potrazi za najboljim rješenjima za hrvatske branitelje. Komentirao je i ideju o osnivanju uprave za veterane pri MORH-u, a koja bi se trebala brinuti o potrebama branitelja. Klemm je načelno protiv. Kao razlog navodi činjenicu da je on bio pripadnik specijalne policije pa ga zanima tko bi se brinuo za veterane iz redova policije ako bi novi ured bio pod ingerencijom MORH-a. "Nisam za ukidanje ministarstva branitelja", rekao je. No naglašava da je za razgovor uvijek spreman. Čak je predložio da se organizira okrugli stol na kojem bi sudjelovali svi bivši ministri branitelja kako bi se što jednostavnije došlo do modela koji će olakšati položaj braniteljske populacije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.