Klemm o Ercegu: Srce nas boli zbog peticije protiv prosvjeda branitelja

10.02.2015. 20:44:36

"Hrvatski branitelji opet su izvrgnuti progonu, pojedini građani ne prepoznaju zašto smo u Savskoj 66. O svim braniteljima mislim sve najbolje. Ne bih htio komentirati poteze Zorana Ercega niti bilo kojeg građanina koji radi za svoj osobni probitak. Srce nas boli kada, nažalost, pojedini hrvatski branitelji ne prepoznaju da samo određene skupine žele da se razbije zajedništvo hrvatskih branitelja“ komentirao je Josip Klemm pokretanje peticije Zorana Ercega, branitelja upitnog ratnog puta, koji je tim putem zatražio zabranu"masovnog nezakonitog okupljanja branitelja".

Podsjetimo, Erceg je na stranici change.org pod nazivom "Ministre, zaštitite zakone u Savskoj 66" od ministra policije Ranka Ostojića i drugih ovlaštenih osoba u MUP-u zatražio da prekinu s davanjem legitimiteta osobama koje prijete masovnim nasiljem. Osim toga, Erceg u svome pismu sa zahtjevima navodi kako branitelji treći mjesec bezumno traže smjenu vlasti bez ikakvih argumenata. Predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm, međutim, navodi kako su mirnim okupljanjem privukli su pozornost mnogih i žele pomoći svima onima kojima je potrebna pomoć jer su blokirani ili zato što nemaju druge uvjete za život. "Mi smo u Savskoj 66 legalno i imamo dobru suradnju s policijom, svaki naš izlazak prema Markovom trgu ili Trgu bana Jelačića bili su prijavljeni. Bojan Glavašević nas je uostalom nazvao podstanarima, a onaj tko je podstanar nije prosvjednik. Ministarstvo branitelja je naš dom", rekao je Klemm. Branitelji su vrlo dobro artikulirali svoje zahtjeve ističe Klemm i dodaje kako bi mogli satima pričati o njima. Na izvanrednoj konferenciji ministru Matiću postavili smo pitanja na koje još nismo dobili odgovor. Ako pričamo o dijalogu, postavili smo pitanje kako to da se nije sastao sa svojim savjetom i predsjednicima braniteljskih udruga. Po pitanju najugroženije skupine razvojačenih branitelja, kako je moguće da su Matić i Milanović rekli kako im nije ništa oduzeto po pitanju materijalnih prava, a pokazalo se da su najugroženijima smanjena a nekima i trajno oduzeta prava. Od šest tisuća branitelja, njih 1.500 ne dobivaju ništa", ističe Klemm te dodaje kako ministar i premijer obmanjuju hrvatsku javnost. Prigovorio je još jednoj neistini na kojoj inzistira ministar branitelja Predrag Matić. "Govorio je da u Savskoj 66 nema branitelja koji rade. Branitelji koji su zaposleni itekako su u Savskoj 66. Prisjetimo se kako je na početku prosvjeda branitelj iz Zadra koji ima šestero djece dobio otkaz u Hrvatskim željeznicama. Zato prosvjedujemo; da takvim ljudima pomognemo", ukazao je Klemm. Jedan od uvjeta zbog kojih podnose ustrajno podnose i najoštrije zimske uvjete je smjena zamjenice ministra branitelja Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića te da se napravi zakon o braniteljima u kojem bi bila sadržana sva prava branitelja na jednom mjestu i koji bi bio ustavan. Prosvjed podržavaju branitelji od Vukovara do Dubrovnika od kojih se tristotinjak svakodnevno izmjenjuju u šatoru pred Ministarstvom branitelja. /direktno/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.