‘Klopka’ o problemima branitelja uz generala bojnika Glasnovića, Maksa Slavičeka i goste (VIDEO)

10.12.2015. 12:22:56

Novinarka portala Dnevno Snježana Vučković potvrdila je kako bi uskoro mogla izdati i knjigu o stotinu neispričanih ratnih priča. ‘Klopka’ je u četvrtoj postizbornoj emisiji otvorila pitanje branitelja i probleme koji ih već dvadeset godina muče. Nedefinirani statusi, nekvalitetno rješenje stambenog pitanja, neadekvatan tretman PTSP-a, maloljetnih branitelja i stranih vojnika – samo su neke od stavki iz emisije. Saborski zastupnik i general bojnik Željko Glasnović za problem je okrivio uzrok – strukture iz stare države koje su se perfidno infiltrirale u sve društvene pore te ‘vedre i oblače’ Hrvatskom uz nastojanje omalovažavanja Domovinskoga rata. Umirovljeni časnik HV-a Mario Maks Slaviček u živopisnom je izlaganju naveo čitav niz konkretnih brojki i primjera gdje sustav ‘šteka’ – od udruga, stanova, mirovina pa do rehabilitiranih agresora u javnim službama. Novinarka portala Dnevno specijalizirana za branitelje Snježana Vučković se pak osvrnula na sudbine – tragične i legendarne – pojedinih branitelja te je potvrdila kako bi uskoro mogla izdati i knjigu o stotinu neispričanih ratnih priča. Vojni ekspert, poručnik i sudionik vojnih misija Damir Princip umjerenijom no isto tako izrazito konkretnom retorikom osvrnuo se na potrebu temeljitih sustavnih promjena koje bi napokon trebale riješiti ono što se odavno riješiti trebalo. Sljedeća emisija pozabavit će se udrugama i agencijama poput ZAMP-a, HAVC-a i ostalih.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.