Književnica i HOS-ovka kandidatkinja HDZ-a za gradonačenicu Osijeka?

10.01.2017. 08:50:34

Do sredine veljače HDZ bi trebao predstaviti sve svoje kandidate za lokalne izbore, odlučilo je sinoć Predsjedništvo te stranke Večernji list neslužbeno doznaje da bi HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka trebala biti Ivana Šojat. Poznata i nagrađivana književnica, dragovoljka Domovinskog rata (pripadnica HOS-a), autorica je više zbirki pjesama i priča, a prema njezinu romanu “Unterstadt” u HNK Osijek postavljena je predstava koja je bila nagrađena čak trima nagradama. Iako Šojat još nije službena kandidatkinja, izvori iz osječkog HDZ-a kažu da je ona najizglednija kandidatkinja. Prema istim izvorima, ostavku na mjesto šefa osječkog HDZ-a zbog privatnih, obiteljskih razloga jučer je podnio dr. Vlatko Kopić koji, kako doznaju, navodno zbog istih razloga nije zainteresiran za kandidaturu. Nakon njegove ostavke trebalo bi se oformiti povjerenstvo koje će formalno i odlučiti o tome je li Šojat, kako govore trenutačne informacije, igračica za Osijek, piše Večernji list. Do sredine veljače HDZ bi trebao predstaviti sve svoje kandidate za lokalne izbore, odlučilo je sinoć Predsjedništvo te stranke. Ivana Šojat

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.