Ko nas bre zavadi!

02.07.2013. 18:45:57

Improvizacija veoma blizu istini: Skrivena kamera i skriveni mikrofon prate susret i kraći razgovor ugodni, vojvode-Grobara, umiljatog Jove i Zokija-Slučajka. Najprije se ljube 2X3 puta a onda ležerno divane… Srbijanski vojvoda-vitez od Antina: Ma, jeli moguće da je ovo ono mesto gde smo vam onomad, osmog oktobra 91.g. iz vazduha poslali naše vatrene, nebeske pozdrave. Eeee bre, lepo ste to doterali, izgleda ko ganjc-novo; časne mi srbijanske reči! Naš bljedoliki Jovo kako i treba, ponizno odgovara: Je, je, dragi moj vojvodo s planine Romanije, vidiš prijatelju, izgleda kao da se ništa ni dogodilo nije, sve je kao prije i neka bude tako! Vojvoda-Grobar, gladan: Nego, reci de ti meni šta ima za napunit ovo moje škembe? Slučajno upada Zoki na ćirilici: Jadranska plava riba kao predjelo i jagnjetina u sosu od mlevenih artičoka a prilog je salata od radiča! Vojvoda ljutito: Mali, tebe ništa nisam pitao! I nemoj mi tog tvoga ustašu Stevana Radića ni spominjati, odmah mi dođe da uzmem šmajser u ruke pa da raspalim onako na neviđeno ko šta sam uradio u onom sremskom selu; Jovo, beše li ono selo Antin kod našeg lepog grada Vukovara!?  

A j..eš tu vašu modru ribu-imamo mi i vašu fabriku sardina iz Komiže u našem Nišu, daj ti meni dve porcije čevapa s kajmakom u lepinji i puno, puno luka, oboje bi vas od dragosti pof..a! Naš kamilični Jovo: Poslat ćemo ti ovu sliku poštom i to dva primjerka, jedan tebi za vječnu uspomenu a drugi daj onom našem zločincu u beogradskom zatvoru, Veljku Mariću neka vidi kako se mi opet volimo. I poruči mu da je bio zaveden krivom politikom s početka devedesetih; ajde požuri ohladit će ti se čevapi i lepinja! Lijepo divane 'braća', sretni jer su potpuno izbrisali prošlost, smiješe se, metaforički rečeno……'zadovoljni ko prasci'. Sutra je novi dan, nastavlja se Ig(u)manska inicijativa započeta po lucidnom Stevici Ujduroviću a dovršit će je 'naš Jovo' i eto nas, 'dragi moji građani i građanke' opet u istom onom vrelom loncu neminovnog balkanskog regiona, naše sudbe!   dk. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.