KOALICIJA HDZ-HRAST PUKLA NA KONVENCIJI? 'Ovo je skretnica u odnosima HDZ-a i HRAST-a, povratka nema'

22.03.2018. 13:30:13

"Moje povjerenje će imati hrvatski narod... Svatko tko se naziva demokršćaninom... može li podržati ovakvu odluku, recite mi', zapitao se za N1 HRAST-ov zastupnik Hrvoje Zekanović nakon što je Vlada jednoglasno usvojila Istanbulsku konvenciju i poslala je u Sabor, te je nadodao kako ovo skretnica u odnosima HDZ-a i HRAST-a. Saborski zastupnik je izjavio kako čeka da vidi svoje `hrabre kolege demokršćane kako će glasovati u Saboru kako kaže Plenković ili biskupi'. 'Ovo je skretnica, povratka na staro nema, odnosi su narušeni. Ako isto naprave u Saboru, mislim da je sve rečeno.' Zekanovićev je dogovor na pitanja novinara ide li HRAST sada u oporbu. Saborski zastupnik izrazio je svoje razočaranje što nitko od HDZ-ovih ministra nije digao ruku protiv Konvencije. "Radi se o lažima i demagogiji, taj će zakon duboko štetiti hrvatskom narodu. Očekivao sam da će biti par disidenata, ali nitko nije ništa rekao. To je stvarno užas", kazao je Zekanović i nadodao kako Plenković nije rekao kako nije zabilježen pad obiteljskog nasilja u zemljama u kojima je usvojena." Zekanović je pozvao "sve hrvatske domoljube" da u subotu 11 sati dodu na prosvjed protiv Istanbulske konvencije, navodi N1.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.