Kod Ilovika nestao ronilac

22.05.2013. 16:56:57

Nestanak ronioca prijavljen je u utorak navečer, zasad su pronađene samo plastična brodica malološinjskih oznaka

Jučer je kod otoka Ilovika nestao ronilac. Naime, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka zaprimili su jučer oko 22 sata dojavu o nestanku 26-godišnjeg ronioca na dah iz Malog Lošinja, koji se 21. svibnja oko 10 sati brodicom uputio na podvodni ribolov u blizini otoka Ilovika. Pomorska policija odmah se uključila u potragu, u suradnji s Centrom za traganje i spašavanje na moru, Lučkom kapetanijom Ispostave Mali Lošinj, a u potragu su se uključili i lokalni građani. Oko 22,45 sati na 250 metara od obale Ilovika pronađena je plastična brodica malološinjskih oznaka dužine 6,5  metara kojom je isplovio 26-godišnjak,  kao i signalna  plutača s tri komada ribe. U 23,30 sati na istoj  poziciji na dubini od 20 metara pronađene su dvije puške za podvodni ribolov. Danas ujutro oko 1,45 sati potraga je, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i ograničene  vidljivosti, bila privremeno obustavljena, ali je u 6,00 sati ponovno  započeta  potraga površine mora, a u potragu podmorja uključili su se i ronitelji Specijalne jedinice policije MUP-a RH. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.