Kod Jasenovca zabranjen ulazak u Hrvatsku za dvanaestero srpskih ekstremista!

06.06.2022. 14:45:00

POHVALA NAŠIM SLUŽBAMA I GRANIČNOJ POLICIJI: Kod Jasenovca zabranjen ulazak u Hrvatsku za dvanaestero srpskih ekstremista! Među njima je i Milica ‘Zavetnica’ – išla je u Pakrac kod popa-padobranca…
Danas su djelatnici hrvatskih službi i Postaje granične policije Novska zaslužili sve pohvale, zbog vrlo profesionalnog postupanja na graničnom prijelazu Jasenovac – Gradina. Naime, nešto malo prije 15 sati iz BiH je u Hrvatsku pokušalo ući ukupno dvanaestero srpskih ekstremista, u tri osobna automobila, s namjerom da posjete Pakrac i tamošnjeg popa–padobranca Jovu Ćulibrka. Među njima je bila i prva cajka srpske Skupštine - Milica ‘Zavetnica’…
U ranim jutarnjim satima Milica Đurđević Stamenkovski i njezini “zavetnici” već su jednom bili u Jasenovcu na nekom obredu, nakon čega su otišli u tzv. Republiku Srpsku i posjetili Dodikovu Donju Gradinu. Ubrzo su se još jednom pokušali vratiti u našu državu, no, ovoga puta to im nije uspjelo…
Milica ‘Zavetnica’ je zastupnica u Skupštini Srbije, a u tijesnoj utrci za “titulu” prve cajke beogradske politike zamalo je pobjedila Dačićevu starletu Anu Cicu Grozdanović, koja barem za sada - ne švrlja Hrvatskom.
Milica je kćerka Radomira Rajka Đurđevića, bivšeg Šešeljevog radikala i prijeratnog novinara ‘Duge’, poznatog po šovinističkim protualbanskim tekstovima. Đurđević je bio iznimno blizak s određenim krugovima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i bivšom Službom državne bezbednosti za koju je po Europi radio protiv albanske političke emigracije. Tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, BiH i Kosovo predstavljao se kao ratni reporter, a izvještavao je za Televiziju Novi Sad i Karadžićevu Televiziju Pale… S četnicima je bio na ratištima od Pakraca preko Sinja, do Velebita i Višegrada, a njegovi huškački dokumentarci protiv Hrvatske objavljivani su i na ruskoj državnoj televiziji.
Uzmemo li u obzir da je kontroverzna Milica danas pokušala u Pakracu posjetiti vladiku SPC-a, Jovana Ćulibrka, bivšeg niškog specijalca poznatog po skoku padobranom iznad manastira u crnogorskim Beranama, posve je jasno da ‘Zavetnica’ ide očevim stopama - s obzirom da je i Rajko Đurđević devedestih također bio na pakračkom području…
P.S. Nakon što u Zagreb, na tribinu protiv četvorice hrvatskih pilota, nije smio doći notorni Janko Velimirović, ovo je još jedna dobra vijest. Kada bi se prihvatio zakonski prijedlog zastupnika DP-a, Stipe Mlinarića Ćipe, o oduzimanju hrvatskog državljanstva svima onima koji imaju slične namjere kao i srpski “zavetnici” - posao našoj pograničnoj policiji posve bi sigurno bio olakšan. - VELIMIR BUJANEC
Nakon neuspjelog ulaska u Hrvatsku, Milicu ‘Zavetnicu’ čeka dugačak povratak u Beograd - kroz Bosnu i Hercegovinu!
STRANKA Zavetnici koja je na nedavnim izborima ušla u parlament Srbije, inače najpoznatija po svojim krajnje desnim stavovima i liderici Milici Zavetnici, priopćila je da je izaslanstvu zastupničkog kluba te stranke zabranjen ulazak u Hrvatsku, kao i da su zadržani na graničnom prijelazu. 

Dodali su da je planiran sastanak njihove delegacije s episkopom pakračko-slavonskim Jovanom, ali da su bili prisiljeni otkazati taj posjet i, ako budu pušteni, vratiti se u Srbiju alternativnim putem.

U priopćenju se navodi da je izaslanstvo parlamentarnih zastupnika Zavetnika "bilo u pratnji određenih vozila tijekom cijelog puta u Jasenovac", a da je to uočeno tijekom boravka u samostanu u Jasenovcu, ali i kasnije, na putu prema Donjoj Gradini".

"Riječ je o brutalnoj političkoj represiji nad poslanicima Srpske stranke Zavetnici, koji na ovaj način krše osnovna prava i onemogućuju slobodu kretanja isključivo zbog svojih političkih stavova. Očito je da su neki u Zagrebu jako uznemireni što se Zavetnici bore za interese i prava svoje zemlje srpskog naroda, pa nas na ovaj način pokušavaju zastrašiti i ušutkati", navodi se u priopćenju.

Od strane PU Sisačko-moslavačke zatraženo je službeno priopćenje, koje do objave nismo dobili, a po primitku ako ga dobijemo isto ćemo objaviti.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.