Kod Omišlja spašene tri maloljetne osobe iz gumenjaka

18.06.2022. 16:53:00

ZAGREB, 18. lipnja 2022. (Hina) - Pripadnici Lučke kapetanije Rijeka pronašli su i spasili noćas na moru kod Omišlja tri maloljetne osobe iz plutajućega gumenjaka, izvijestilo je u subotu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenike riječke Lučke kapetanije angažirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) po zaprimljenome pozivu sa mobilnog uređaja jedne od tri osobe, koje su se u tom trenutku nalazili na gumenjaku, bez pogonskog stroja i svjetlosne signalizacije dok su nošeni vjetrom i morskom strujom plutali morem uz sjeverozapadnu stranu otoka Krka.

Službenici LK Rijeka pronašli su gumenjak sa tri maloljetne osobe u 23,45 sati, nedaleko otočića Sv. Marko.

Svih troje spašenih državljani su Republike Hrvatske i pronađeni su u dobrom tjelesnom stanju te su prekrcani na spasilački brod “Vid”, LK Rijeka i prevezeni u Kraljevicu, gdje su ih dočekali roditelji čime je ta spasilačka akcija uspješno okončana, izvijestilo je Ministarstvo.

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.