KOJA KOMEDIJA: Liberland optužuje Hrvatsku za invaziju

20.06.2015. 09:15:21

Liberland optužuje Hrvatsku za invaziju - Neoznačeni ribarski brodići, koji rade zajedno s hrvatskim snagama, odgovorne su za neprijateljstva i nezakonite akcije, stoji u priopćenju čelnika Liberlanda Nakon što su na ničijoj zemlji između Hrvatske i Srbije proglasio neovisnu državu Liberland čelnici ove „mikro države“ optužuju Hrvatsku za invaziju na svoj teritorij. - Neoznačeni ribarski brodići, koji rade zajedno s hrvatskim snagama, odgovorne su za neprijateljstva i nezakonite akcije, stoji u priopćenju čelnika Liberlanda. Predsjednik samoproglašene države Vit Jedlička tvrdi da je do sada nad najmanje 35 ljudi, koji su htjeli stupiti na Liberland, primijenjena sila kao i da je oko stotinjak osoba završilo na hrvatskim sudovima. U priopćenju se navodi kako je zadnji takav slučaj zabilježen u četvrtak (18. lipnja) kada je hrvatska policija uhitila stranog državljanina Ulrika Gesel Hagensena koji je pokušao stupiti na Liberland. I sam Jedlička je do sada dva puta uhićen od strane policije poslije čega je završio na Prekršajnom sudu u Belom Manastiru gdje mu je izrečena novčana kazna. Inače, Jedlička je sredinom travnja ove godine, zajedno sa još nekoliko osoba, postavio zastavu Liberlanda na spornom području i tada proglasio neovisnu državu. Liberland se nalazi na hrvatskoj strani Dunava ali se radi o području koje katastarski pripada Srbiji. Radi se o površini od oko sedam kvadratnih kilometara bez ikakve infrastrukture, a gdje Jedlička najavljuje kako će izgraditi porezni raj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.