KOLINDA JE VRATILA VJERU U BOLJU BUDUĆNOST HRVATSKE

15.02.2015. 21:11:35

KOLINDA JE VRATILA VJERU U BOLJU BUDUĆNOST HRVATSKE, VRATILA JE PONOS I DOSTOJANSTVO HRVATSKOM NARODU I DRŽAVI Gledajući veličanstveni događaj inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović stječe se dojam da novinari koji su pratili i izvještavali događaj inauguracije predsjednice Hrvatske nisu shvatili povijesni trenutak i PREKRETNICU koju je NAŠA, HRVATSKA PREDSJEDNICA, najavila. Novinari su pokazali i dokazali da nisu dorasli ovom trenutku, dokazali su da su nedorasli prenositi SVEČANOST dostojanstveno, a još manje su osjetili i prepoznali NOVI PUT koji je najavila. I nije čudo jer oni ovu državu, narod ne osjećaju. Oni ovu svečanost ne doživljavaju kao SVOJU jer niti državu u kojoj žive ne osjećaju svojom. Zato i problematiziranje troškova inauguracije, spuštanje na razinu prenošenja s Dolca , na razinu izvještavanja o poskupljenju mrkve, a najveća „briga“ im je reakcija Srbije i što Srbi o svemu misle. U njihovim glavama još uvijek „stanuje regija“ koju im , prethodni predsjednik i sadašnja Vlada, tako uporno usađuju, a oni preko medija narodu. Sve ih je zasjenila NAŠA KOLINDA, svojim ponašanjem, a naročito svojim državničkim govorom kojeg nismo čuli još od prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana do danas. Dolazak Kolinde je prekretnica, nužna, ali još nije i dovoljna. Narod mora pokazati zrelost i s izvršne vlasti skloniti ove anacionalne, nedomoljubne, „regionalne“ političare koji su uz sve to i nesposobni voditi državu i naciju. Nakon toga mobilizacija hrvatske pameti za spas i OPSTANAK DRŽAVE I NACIJE. Došlo je vrijeme da Hrvati sebe pitaju: Što mogu UČINITI ZA HRVATSKU, i da zaborave očekivanja „čarobnog štapića“ od države. Ne ljubi se narod i država samo mahanjem zastava, navijanjem za reprezentaciju. Domoljublje je STVARANJE, DAVANJE, SOLIDARNOST, a nije „zbrinjavanje“ sebe i svoje obitelji, a da me nije briga za druge. EGOIZAM , SAMODOVOLJNOST, čekanje da netko DRUGI riješi MOJE probleme mora prestati. Hrvati se moraju PROBUDITI I POKRENUTI iz pasivnosti i samosažaljenja. Ima nas koji znamo, hoćemo i MOŽEMO raditi na spasu države i nacije. Zato, Kolinda , zovi, samo zovi, tu smo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.