Kolinda Novu dočekala s braniteljima u Savskoj: Od Srbije sam zatražila posjet Veljku Mariću, na ćirilici su mi odogovorili- ne može

01.01.2015. 13:14:53

Branitelji u Savskoj prosvjeduju više od dva mjeseca, a za Novu godinu posjetila ih je HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u prvim satima nove godine, posjetila je branitelje prosvjednike u Savskoj 66, dajući im potporu u zahtjevu za donošenjem Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja. Uz to, zaželjela im je da se u 2015. godini izbore za svoja prava. "Od srca vam želim puno zdravlja i sve najbolje u novoj godini, da se izborite za svoja prava, da svi zajedno 'proguramo' Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja i izborimo se da branitelji konačno dobiju ono što zaslužuju. Vama i vašim obiteljima želim sretnu novu 2015. i idemo zajedno u pobjedu", rekla je Grabar Kitarović koju su ushićeno pozdravili brojni branitelji i invalidi Domovinskog rata koji u šatoru pred Ministarstvom branitelja traže smjene ministra Predraga Matića i suradnika te raspravu o donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja. Grabar Kitarović kazala je kako je od srpske vlasti zatražila dopuštenje da posjeti hrvatskog branitelja Veljka Marića. No, u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici u srijedu je dobila negativan odgovor napisan na ćirilici. "Svi smo u mislima s njim, želimo mu sve najbolje i borit ćemo se za njega", kazala je. Branitelji su Kolindu, kojoj je u pratnji bio i umirovljeni general Damir Krstičević, dočekali pljeskom, Thompsonovom pjesmom "Lijepa li si" te uzvicima "Kolinda, Kolinda" i "Pobjeda, pobjeda". Čestitke i poruke Kolinda je braniteljima uputila za stolom ispred kojega je bila zajednička fotografija predsjednika Ive Josipovića i voditeljice udruge Documenta – Vesne Teršelič s natpisom 100 posto protiv Hrvatske, a na čestitkama joj je zahvalio predsjednik Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški. Prema njegovim riječima, branitelji su u šatoru ispred Ministarstva duga 73 dana zahvaljujući premijeru Zoranu Milanoviću, predsjedniku Sabora Josipu Leki te predsjedniku RH Ivi Josipoviću. "Da su oni koji obnašaju vlast onakvi kakvi bi trebali biti, hrvatski branitelji bi već nakon drugog dana napustili Savsku 66", istaknuo je. Uz ocjenu kako su poljuljani temelji Domovinskog rata, Glogoški je poručio kako, neovisno o političkoj opciji na vlasti, neće dopustiti da se gazi po njihovim mrtvim prijateljima i Domovinskom ratu. Branitelji, naglasio je, od svih kandidata za bilo koju političku funkciju traže odgovornost. "Svim kandidatima mora biti jasno da su branitelji i Domovinski rat temelj države. Niti jedan drugi temelj ne priznajemo osim Domovinskog rata", poručio je Glogoši. Potporu branitelja i njihovih obitelji imat će, kaže, samo oni kandidati koji Domovinski rat i branitelje drže temeljem hrvatske države. Grabar Kitarović tijekom noći je posjetila i Vatrogasnu postrojbu u Savskoj ulici.  
  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: hdz
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.