Kolindi prekipjeli migranti! Zapovjedila Božinoviću da uvede red u Gorski Kotar

12.05.2019. 11:18:08

Nakon naše objave, pismo Marije Dorić, iz Gorskog Kotara, upućeno predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, pročitalo je tisuće građana širom Hrvatske,  a ubrzo je reagirala i sama predsjednica. Podsjećamo, Marija Dorić, kreativna obrtnica i supruga ratnog vojnog invalida, inače pripadnika specijalne jedinice “Ajkule” iz Rijeke, požalila se predsjednici jer su migranti devastirali njihovu kuću, za čije su uređenje podigli i kredit. Gospođa Dorić, postavila je i pitanje plaćanje materijalne štete na objektu, ali i upozorila da opasni migranti lutaju šumama Gorskog kotara. U manje od 24 sata nakon što smo prenijeli pismo na portalu, stigao je i odgovor Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović. Ured predsjednice nije poslao samo kurtoazni odgovor gospođi Mariji Dorić nego i dopis predsjednice Republike Hrvatske za ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Taj dopis, koji potpisuje predstojnica Ureda predsjednice Republike Hrvatske Anamarija Kirinić, traži od ministra Božinovića da pročita pismo Marije Dorić te u skladu s postojećim zakonima ažurira postupanje djelatnih službi, odnosno policije. Što to u konkretnom slučaju znači, nije nam poznato, ali je svakako pozitivno da predsjednica u skladu s ustavnim ovlastima reagira na alarmantnu situaciju u Gorskom Kotaru. Zanimljivo, na samom kraju pisma, Ured predsjednice, traži da se o poduzetim mjerama, obavijesti gospođu Mariju Dorić, kao i da kopiju te obavijesti, MUP pošalje Uredu predsjednice. Nadamo se samo kako ovaj odgovor Ureda predsjednice Republike Hrvatske neće otvoriti pitanje njenog miješanja u rad MUP-a nego da će ministar Božinović pomoći u konkretnom slučaju oštećenja imovine obitelji Dorić, ali i poboljšanju opće sigurnosne situacije u Lici i Gorskom kotaru.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.