Kolindina izaslanica stigla na deložaciju, Cvjetkovići se 'predali'

10.07.2015. 12:29:12

Predsjednica je u ožujku zatražila očitovanje Ustavnog suda, a do danas nije dobila odgovor, rekla je Vesna Balenović prije nego je prošla policijske barikade Obitelj Cvjetković odlučila je mirno predati svoj dom u posjed ovrhovoditelju i zatražila da se Živi zid povuče. Najnovija je to informacija, o deložaciji, objavljena na Facebooku Živog zida. Policija je, prenosi Večernji, okolne ulice na zagrebačkom Bukovcu blokirala već sinoć, a unatoč tome u dvorištu obitelji Cvjetković okupilo se 200-tinjak aktivista Živog zida i udruge Franak. Podržati obitelj Cvjetković došla je i zviždačica Vesna Balenović, kao izaslanica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja nije mogla doći zbog sudjelovanja na Croatia forumu u Dubrovniku i koja je je osudila čin deložacije iz jedine nekretnine obitelji Cvjetković. - Predsjednica je u ožujku zatražila očitovanje Ustavnog suda, a do danas nije dobila odgovor - rekla je Balenović prije nego je prošla policijske barikade. Prošla je nakon što su je aktivisti zvali na megafon. Pozvali su i policiju da pusti medije blizu kuće, no snimatelji, fotografi i novinari i dalje stoje iza policijske vrpce pedesetak metara od dvorišta. Odvjetnik obitelji Cvjetković, Vladimir Gredelj Općinskom je sudu poslao zahtjev za izuzećem sutkinje. - Što god vi osobno mislili o tome, slobodan sam vas podsjetiti da je kod odluke o izuzeću nužno utvrditi ima li u radu suca čije se izuzeće traži elemenata koji daju razloga mojim strankama za osjećaj da sudac koji je pred njim nije nepristran niti objektivan već bez ikakvog osjećaja za pravdu po svaku cijenu nastoji djecu od kojih jedno ima godinu i tri mjeseca izbaciti na ulicu, piše Gredelj u pismu sudu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.