Komadina: Očekujem glasove žena, bit ćemo relativni pobjednici. Škoro nam je simpatičan, ali izvan politike

01.06.2020. 11:41:00

Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima rekao je da je na predsjedniku SDP-a da složi dio lista za izbore

'Očekujem glasove puno žena u Hrvatskoj, jer mi smo prvi koji će na listama imati sistem jedna žena jedan muškarac', rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina gostujući na N1 televiziji.

Dodao je kako će i na unutarstranačkim izborima odrediti ista pravila jer, kaže, nema smisla da je u glavnom odboru 14 muškaraca, a jedna žena.

'HNS se izgubio u bespućima povijesne zbiljnosti', citirao je Komadina Franju Tuđmana kada je u pitanju HNS te dodao: 'To je po meni stranka koja će se urušiti. Ne možete na našim listama ići pa da od njih petnaest - deset završi s HDZ-om'.

HNS, kaže je, ne zna kako je politički orijentiran.

Upitan postoji li mogućnost da HNS koalira sa SDP-om, Komadina je rekao da GLAS već jest sa SDP-om.

Što se tiče mogućnosti koalicije s Mostom, Komadina je otklonio tu mogućnost. 'Most povezuje dvije obale, desnu i desniju. Mislim da će oni odigrati ulogu povezivanja HDZ-a i Škore', rekao je Komadina.

'Škoro je nama simpatičan u onome što radi van politike, ali desni stavovi SDP-u nisu prihvatljivi i zbog toga ne možemo ići u takve koalicije', rekao je Komadina.

'Kod Škore ima svašta, tu nema jedne stranke, to je zbir pojedinaca koji žele ući u Sabor. Mi ćemo biti relativni pobjednik izbora, a poslije ćemo vidjeti koliko smo udaljeni od magične brojke 76', istaknuo je.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: I.Ba./Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.