Kome smeta Snježna kraljica?

29.12.2013. 10:40:45

ivicajanicadragosopta

Vjerojatno ste čuli, a ako niste čuti ćete, Snježna kraljica, skijaški spektakl na Sljemenu koji je na brdo iznad Zagreba došao zahvaljujući obitelji Kostelić, ali i novcu građana najvećeg hrvatskog grada, je otkazan. Začudili biste se koliko se zapravo Hrvata radovalo krahu Snježne kraljice koji se dogodio zbog više sile, odnosno katastrofalnih vremenskih uvjeta koji podsjećaju na uvjete u Kaliforniji u vrijeme najvećih vrućina, da se izrazimo na način na koji je to svojstveno svakom razočaranom očajniku. Hrvati jesu očajni, ali ne zbog skijanja. Naravno, Snježna kraljica bila je, nadajmo se da će jednog dana opet biti, više od sporta, uvijek je tako kada je Hrvatska u pitanju, sport je ono što Hrvatsku emotivno vrlo snažno određuje nije stoga čudno da su reakcije nakon otkazivanja Snježne kraljice dvojake, jedni se raduju, likuju, drugi tuguju. Snježna kraljica, iako se ne radi o jeftinoj manifestaciji, ponudila je Zagrepčanima nešto novo, spektakl samo nekoliko kilometara udaljen od samog centra glavnog grada države koja je članica Europske unije. Možda smo Snježnu kraljicu skupo platili, posebno zbog činjenice da se iz aktivnog svijeta skijanja vrlo brzo povukla najbolja hrvatska sportašica svih vremena, Janica Kostelić, međutim, ponešto smo i dobili. Ako ništa drugo danas u jeku sezone skijanja manje Zagrepčana na skijanje odlazi u Sloveniju, Austriju, Italiju... Nije puno, ali je dovoljno za početak, posebno ukoliko nakon legendarne obitelji Kostelić Hrvatska dobije nove Kosteliće, entuzijaste koji će shvatiti da se u ovoj zemlji može pouzdati tek u sebe i vlastite snage te da rad, pošten odnos prema životu, donosi rezultate. Kad bi se to dogodilo novac koji je utrošen u Snježnu kraljicu ne bi bio bačen uzalud, smijeh sa Sljemena čuo bi se i na Bjelolasici. Nažalost, Ivica Kostelić ne može više, ovo je vjerojatno njegova oproštajna sezona, san o pobjedi na Sljemenu rasplinuo se i nestao u jugom zametenoj zimi. Neki zbog toga očito likuju. Hrvatska daje novac za Snježnu kraljicu, hrvatska sirotinja koja ionako novaca nema, no, ista ta sirotinja novce daje i za razne parazitske udruge, kojima ni fašističke gluposti nisu strane. Zašto se nitko ne buni? Hrvatska financira zloglasni zamak Gorana Radmana na Prisavlju, takozvanu javnu televiziju iako od nje Hrvati nemaju nikakve koristi, Hrvatska financira razne medijske, i ne samo medijske, tajkune, na ovaj ili onaj način, dakle, ako sve to Hrvati financiraju, ako financiraju Stjepana Mesića, kome smeta Snježna kraljica? Foto: Drago Sopta/Cropix Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.