KOME SMETAJU TRANSPARENTI?

22.11.2013. 09:50:36

zds65

Ovaj puta neću mnogo pisati, samo par osvrta na jučerašnju utakmicu „visokog“ rizika, imeđu nogometnih reperezentacija Hrvatske i Islanda. Dva naroda koja su godinama u međunacionalnim sukobima, koji su međusobno ratovali i imaju razloga za netrpeljivost. Naime, na toj utakmici, koja osim nogometnog nadmetanja ne bi trebala imati drugog naboja, zasmetala je delegatima FIFE. Pa tako se morao skinuti velili transparent „ZAPAMTITE VUKOVAR“, te još ne znam koji, koga vrijeđa sjećanje na žrtve Vukovara? Engleze, Francuze, Nijemce ili .....? Pa gospodo, mi smo otišli pobjedom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a ne mržnjom ili nekim transparentom. No, možda je je netko od naših ataka krivo preveo transparent, te mislio da isti mora biti napisan čirilicom, misleći da u Zagrebu ima osnova za to. No u svakom slučaju, začuđujuća reakcija delegata??????? Mržnja, rasna ili etnička diskriminacija, što ovaj natpis govori?????? Pjevalo se „lijepa li si“, možda je i to na listi nacionalističkih pjesama, eto još dodatnih sankcija, a onda Joe Šimunić, počinje „U boj, u boj – za narod svoj“ , što je tu sada opet ekstremno? Idemo dalje: „Za dom – spremni“, starovjekovni pozdrav, ali eto, koristili ga i ustaše pa, odmah zalijepili nacionalizam našem Jou, a danas stalno lijepim jedno: Godine 1566. Nikola Šubić Zrinski brani Siget od najezde daleko brojnijih Turaka. Nakon dugotrajnih borbi i dugačke opsade, umjesto da se predaju krenuli su u posljednji juriš i zadali Turcima ogromne gubitke. Nikola Šubić Zrinski uzviknuo je "Za dom sad u boj!" Nekih 250 do 300 godina poslije Zrinskog, ban Josip Jelačić koristi sličan pozdrav za motivaciju vojnika i naroda. Kada bi išli u bitku, ban bi uzviknuo "Za dom!" a vojska bi odgovarala "Spremni umrijeti!" ZDS Da zbog svog domoljublja, na zubu smo i UEFE i FIFE, no konparacije radi, jesu li takvi prema Srbima. Ma jesu ku....c. Mogao bi nabrojati razne rasističke ispade mnogih „velikih“ nogometaša, ali to njima na dušu, treba gaziti malog i na kraju HRVATSKA – ISLAND 2 : 0, Mandžo ubo dva puta, e sad na koji način nema veze, jer s prvim startom, sudac je dao do znanja da ga neće milovati.   Dražen Šemovčan - Šeki Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.