Komemoracija u Erdutu za pripadnike 1. gardijske brigade – Tigrove

26.07.2017. 21:22:36

Pripadnici udruge Josip Knežević iz Ljeskovice i udruga Tomo Perić iz Buka jučer su nazočili komemoraciji u Erdutu. Na jučerašnji dan, 25. srpnja 1991. godine, usred noći bez povoda, na pripadnike 1. gardijske brigade Tigrove JNA je ispalila 124 minobacačke granate na bazu u Erdutu u odmaralištu osječkog Vodovoda. Došli su iz Zagreba pomoći opkoljenom stanovništvu i čuvati granicu na Dunavu. Uvijek će se, rekli su nazočni, sjećati žrtve Mile Čuline, Ante Grgića, Miroslava Gržana, Josipa Kneževića, Mirka Rožmana i Željka Pavića, junaka Domovinskoga rata. Prije polaganja vijenaca i paljenja svijeća, sudionici komemoracije su bili na svetoj misi u Svetištu Gospe od Utočišta u Almašu. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni kapelan Vojne kapelanije „Kraljica svete Krunice i sveti Ivan Kapistran“ Vinkovci fra Mato Vincetić, izaslanik vojnog biskupa Jure Bogdana.
Foto: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.