Konačno pokretanje državne imovine vrijedne 30 MILIJARDI EURA?

10.07.2013. 09:09:44

Zastupnici će u nastavku zasjedanja Hrvatskog sabora u hitnoj proceduri razmotriti prijedlog Zakona o upravljanju i raspolaganju državnom imovinom, koji treba uspostaviti novi, efikasniji sustav upravljanja. Zakonom se pokušavaju riješiti brojni problemi u upravljanju državnom imovinom, koja je rasuta po različitim resorima, a često se ne zna ni kolika joj je vrijednost. Prema zasad poznatim procjenama, riječ je o imovini vrijednoj oko 30 milijardi eura. >>Što s 'uspavanom' državnom imovinom vrijedom 30 MILIJARDI eura? Predviđeno je objedinjavanje upravljanja kroz Državni ured za upravljanje državnom imovinom, koji bi upravljao nekretninama i udjelima u tzv. strateškim tvrtkama, kojih je oko 55. Manjinski udjeli u nestrateškim tvrtkama prijeći će u Centar za prodaju i restrukturiranje, a Agencija za upravljanje državnom imovinom se gasi. Vlada smatra da će novi zakon smanjiti i ukupne troškove cijelog sustava, jer će od 250 do 260 ljudi koji sada rade u sustavu ostati njih dvjestotinjak. (HINA) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.