Kontrolor ZET-a završio u policiji zbog incidenta s putnicom

05.06.2013. 13:06:00

Kontrolor Zagrebačkog električnog tramvaja jučer je pozvan u policiju kako bi dao izjavu vezano za optužbe jedne putnice da ju je izvrijeđao u tramvaju.

Putnica se vozila linijom broj 2 oko 9.30 sati kad je u tramvaj ušla kontrola. Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić tvrdi nam da djevojka nije imala putnu kartu te da je iz nepoznatog razloga počela fotografirati kontrolora. "Tu je počeo verbalni sukob, ali nije bilo vrijeđanja", kaže Jurić. "Radi se o kontroloru s 15-godišnjim iskustvom koji osporava navode djevojke, a više detalja bit će poznato nakon pregleda videozapisa koji je u tijeku", dodaje. Snimka će pokazati ima li potrebe za pravnim postupkom. Njegov ishod ovisit će o rezultatima videonadzora, koje Jurić pak nije htio prejudicirati.

Rasprava na Facebooku

Do putničine strane priče pak nismo mogli doći pošto njezin identitet nije poznat. No, na Facebookovoj stranici ZET besplatne karte postoji čitava rasprava na postavljeni post o "privedenom" kontroloru. Prvi komentator tvrdi da poznaje djevojku koja je pozvala policiju, te da ju je kontrolor doista izvrijeđao. Drugi korisnici ZET-a u raspravi se mahom žale na bezobrazno postupanje kontrolora prema putnicima, naročito onima koji putnu kartu plaćaju SMS-om. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: