Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata najoštrije osudila napad bombom na djelatnike HEP-a

29.01.2021. 15:58:00

„Koordinacija udruge proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika, koju čini sedamnaest udruga te predstavnika Grada Lipika i Grada Pakraca osnovana je s ciljem promicanja istine i vrijednosti Domovinskog rata te uloge Lipika i Pakraca u stvaranju suverene Republike Hrvatske i očuvanju dostojanstva hrvatskih branitelja. Posebnu pažnju članovi Koordinacije pridaju napretku i razvoju Republike Hrvatske kao demokratskim i narednim državama, jer se to su hrvatski branitelji i borili. “  - stoji na samom početku priopćenja kojim je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika reagirala na nezapamćeni bombaški napad na djelatnike HEP-a koji se 27. siječnja dogodio u Pakracu. 

„Upravo iz gore navedenih razloga Koordinacija najoštrije osuđuje događaj koji se dogodio u Gradu heroju Pakracu dana 27.1.2021. godine, kada je osoba koja je navodno bila sudionik oružane pobune protiv Republike Hrvatske, na službene osobe Hrvatske elektroprivrede bacila bombu koju je vjerojatno zadržala još iz vremena kada je bila pripadnik agresorskih postrojbi. U tom, slobodno možemo reći terorističkom činu ranjena su tri djelatnika HEP-a, od toga dva hrvatska branitelja. Ti isti hrvatski branitelji nisu nakon rata tražili nikakve privilegije, nego su nastavili graditi svoju državu. Unatoč svim strahotama koje su građani Pakraca i Lipika proživjeli od 91. do 95. godine, nakon više od 320 poginulih hrvatskih branitelja na bojišnici Pakraca i Lipika, nakon 22. nestanka u logoru Bučje, nakon velikih materijalnih šteta,, piše u nastavku priopćenja.

Kako ističu u Koordinaciji, nakon ovog događaja telefoni ne prestaju zvoniti, javljaju se branitelji iz cijele Republike Hrvatske, izražavaju svoju ogorčenost i daju podršku braniteljima Pakraca i Lipika svim njihovim stanovnicima koji poštuju Republiku Hrvatsku.

„Svi smo svjesni, kako mi hrvatski branitelji iz Pakraca i Lipika, tako i oni koji zovu i daju potporu da ovaj događaj može ozbiljno narušiti dosadašnju vrlo dobru međuljudsku i međunarodnu situaciju u ova dva Grada. Zato pozivamo sve koji mogu utjecati da se ne otvaraju nove rane na i tako već izranjavani hrvatskim braniteljima, da sve institucije Republike Hrvatske poduzmu sve pa i represivne mjere kako bi osobe koje imaju vatreno oružje još iz vremena agresije na Republiku Hrvatsku bile primjereno kažnjene, a oružje oduzeto i uništeno. Smatramo da je ostavljeno dovoljno vremena da se oružje bez sankcije dobrovoljno vrati. Također pozivamo sve, koji iz kojih razloga ne znamo, objavljuju razne članke i objave na društvenim mrežama kojima opravdavaju ovaj teroristički čin, da prestanu s time.

Ozlijeđenima djelatnika HEP-a, njihovim bližnjima, ali i svim djelatnicima Hrvatske elektroprivrede izražavamo puno podrške u ovom teškom trenutku. “ , Stoji u zaključku reakcije Koordinacije udruge proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika na ovaj nemili događaj.

Izvor: Compas

Izvorni autor: Compas/Foto. fah

Autor: