Koordinacija udruga uputila zahtjeve za očitovanjem ministrici kulture i glavnom državnom odvjetniku

28.04.2018. 08:07:14

Koordinacija braniteljskih udruga uputila zahtjeve za očitovanjem ministrici kulture i glavnom državnom odvjetniku

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata

PREDMET: Očitovanje glede filma Chris the Swiss – traži se Poštovana gospođo ministrice Obuljen Koržinek, vezano uz napise u medijima te potaknuti mnogobrojnim pozivima hrvatskih branitelja s upitima vezanim uz zastrašujuće informacije u kojima se tvrdi kako se sporni dugometražni film Chris the Swiss koji je između ostalog i predmet kaznene prijave Koordinacije, predstavlja kao hrvatski film te pokušava uvrstiti u katalog hrvatskog filma tražimo Vaše žurno očitovanje kao odgovorne osobe kako bi dalje mogli usmjeriti svoje aktivnosti. Gospođo ministrice kulture Obuljen Koržinek postavljamo Vam pitanje je li film Chris the Swiss hrvatski film? Podsjećamo kako se u tom filmu koji u svom ponuđenom i odobrenom sinopsisu tvrdi između ostalog da je u Hrvatskoj bio građanski rat, da su u njemu hrvatski vojnici uključujući i mnogobrojne dragovoljce iz drugih zemalja bili „desničarski plaćenici financirani od krijumčarenja droge i oružja te udruge Opus Dei“(!) čime su izvrgnuli ruglu, preziru i grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku te povrijedili izvorišne postavke Ustava RH i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te je podnesena kaznena prijava. S poštovanjem, Zorica Gregurić, u ime Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz DR PREDMET: Očitovanje Glavnog državnog odvjetnika RH – traži se Poštovani gospodine Jeleniću, U ime Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata postavljamo vam upite i tražimo očitovanje. Naime prije dvije godine podnijeli smo nekoliko dokumentiranih kaznenih prijava vezanih uz ratni zločin na Ovčari te korupciju i kriminal u HAVC-u koje je protuzakonito blokirala korupcijska hobotnica u DORH-u. Prema očitovanjima međunarodnih i domaćih stručnjaka Republika Hrvatska je među najkorumpiranijim državama, a srce korupcije pravosuđe te unutar pravosuđa DORH. Zanima nas hoćete li u nizu kaznenih prijava koje smo do sada pokrenuli, postupati jednako kako su postupali dosadašnji obnašatelji Vaše dužnosti ili ćete to promijeniti sukladno europskim i hrvatskim vrijednosnim i pravnim standardima. Na navedene upite tražimo odgovor odnosno Vaše očitovanje. S poštovanjem, Zorica Gregurić, u ime Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz DR

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.