Koprivničanci će i izložbom obilježiti Oluju

07.07.2015. 10:36:29

U Muzeju grada Koprivnice priprema se izložba „Koprivničke postrojbe u VRO Oluja“, koja će biti svečano otvorena 3. kolovoza, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih podravskih povjesničara, viši kustos, Dražen Ernečić, koji će biti i autor ove izložbe, uz ostalo nam je rekao da je u ovom Muzeju već godinama otvorena stalna postava na temu hrvatskog Domovinskoga rata, koju je dosad posjetilo na tisuće učenika i studenata, ali i građana iz mnogih krajeva Hrvatske. Za izložbu o Oluji želja nam je prikupiti i na izložbi predstaviti što više materijala vezanih uz ovu veličanstvenu pobjedu. Stoga svi koji žele donirati neke od predmeta koje su sačuvali, slobodno nam se mogu javiti. Prikupljamo raznoliku građu, od fotografija, video zapisa, plakata, amblema, novčanica, pa do uporabnih vojničkih predmeta – odora, čizama, kaciga i drugo – kazao je Ernečić. Također smo saznali da će izložba biti financirana sredstvima Ministarstva kulture RH i grada Koprivnice, dok će u njezinoj realizaciji sudjelovati i Hrvatski povijesni muzej i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata iz Zagreba. Ernečić inače priprema i bogati katalog tako da će se Koprivnica pridružiti onim gradovima koji će i djelom obilježiti jedan od najznačajnijih hrvatskih povijesnih događaja. Sve s ciljem – da se ne zaboravi! Mladen Pavković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.