Koprivnički branitelji jedini izlažu sve zastave EU u povodu ulaska Hrvatske u ovu zajednicu

28.06.2013. 15:07:47

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), u suradnji sa Savjetom za europsku integraciju Koprivničko – križevačke županije, također će se jednom zanimljivom akcijom pridružiti proslavi ulaska u Europsku uniju. Naime, u ponedjeljak, 1. srpnja na središnjem gradskom trgu u Koprivnici izložit će sve zastave Europske unije, dakle njih 28.Na taj način osim što žele educirati građanstvo, a poglavito mlade, odnosno upoznati ih sa državnim zastavama pojedinih članica ove velike europske zajednice, nastojat će podsjetiti i na poginule, ali i žive hrvatske branitelje, koji su ipak najzaslužniji što Hrvatska ulazi u Europsku uniju.

Državne zastave su najčešće simbol svake države, one su svetinja. No, ne smije se zaboraviti da su  tijekom Domovinskoga rata baš pod hrvatskim stijegom mnogi branitelji dali i svoje živote, za ovo što imamo danas-slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Stoga i na ovaj način želimo i njima odati dužnu zahvalnost – da se ne zaborave- rekao je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.Zastave će se moći razgledati tri dana, a na ovaj i ovakav način jedino će Koprivničanci obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

B.P./M

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.