Korčula se ‘odužila’ Oliveru: Otvara se muzej u njegovu čast

06.11.2018. 20:00:56

Korčula će ubrzo dobiti muzej posvećen Oliveru Dragojeviću. Inicijativa je došla od obitelji, a razmišlja se i o pokretanju ‘Oliverovih dana’. Potvrda je došla od Dragiše Barčota, zamjenika načelnice Vele Luke, grada u kojem je Oliver rođen i u kojem je proveo djetinjstvo, ali i svaki slobodni trenutak. “Inicijativa za Oliverov muzej potekla je od članova njegove obitelji. Bez imalo razmišljanja smo prihvatili tu sjajnu inicijativu”, kazao je u razgovoru za Dalmaciju danas. Već je poznata i lokacija novog muzeja. “Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu. Riječ je o zdanju sagrađenom neposredno nakon Drugog svjetskog rata, kojem su u prizemlju uredske prostorije, a na katu je nekada bilo kino, dok je danas taj dio mahom prazan i napušten”, rekao je Barčot.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.