KORPORATIZAM iliti TOTALITARIZAM (Dokumentarni film) - Preispitujmo sve!

14.04.2020. 17:04:00

Kreativna destrukcija je pojam koji je skovao austrijsko-američki ekonomist Joseph Schumpeter, a govori o inovacijama i poslovnim ciklusima. Koncept kreativne destrukcije znači da se ekonomska struktura i procesi stalno mijenjaju iznutra, tako da novo uvijek zamjenjuje staro.

Nove tehnologije zamjenjuju stare, novi procesi istiskuju stare, nove kompanije zauzimaju mjesta starima. Zanimljivost je da ideja kreativne destrukcije vuče svoje filozofske korijene od Hegelove i Nietzscheove filozofije.

P.S - Otkuda potječe naziv žuti tisak?

 - Žuti tisak naziv vuče od žute boje kojom je u SAD-u tiskan humoristični strip Žuti dječak (The Yellow Kid) u više američkih tzv. penny listova. Naime, Benjamim Day jest 1883. godine osnovao i za cijenu od samo 1 penija prodavao The New York Sun kao prvi nepolitički, masovni novinski list sa senzacionalističkim napisima.

Tražili ste, gledaj te ... (Korona, 5G, Korporatizam)

Izvor: wno.nl

Izvorni autor: Ivan Remeta (Johnny)/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.