Kosor bi bila samoubojstvo HDZ-a, čuo sam za drugu kandidatkinju za Zagreb

23.02.2017. 12:57:28

ZDRAVKO TOMAC Mislim da je to još jedna podvala jer koliko razumijem politiku i političke odnose to bi značilo totalni poraz, rekao je Tomac Na sinoćnjem Predsjedništvu HDZ-a navodno se razgovaralo i o lokalnim izborima u Zagrebu. Prema informacijama kojima raspolaže Direktno.hr, dio članova stranke gura Jadranku Kosor, iako o tome nije bilo riječi na Predsjedništvu. Riječ je o dvojcu Vladimir Šeks i Davor Božinović. Takav scenarij za Direktno.hr prokomentirao je politički analitičar Zdravko Tomac, koji smatra da bi to bilo izrazito loše za HDZ. "Mislim da je to još jedna podvala jer koliko razumijem politiku i političke odnose to bi bilo samoubojstvo HDZ-a. Ta bi opcija značila totalni poraz. To je potpuno nerealno i mislim da je da to izmišljena opcija. Kosor se još nije niti vratila u HDZ. To stvara novu zbrku na političkoj sceni", rekao je  Zdravko Tomac i dodao kako ima saznanja da je ozbiljan kandidat HDZ-a europarlamentarka Ivana Maletić. Tomac dodaje kako je pitanje hoće li ona to prihvatiti ili ne. "S obzirom da je ona radila gospodarski program za HDZ i da ima iskustvo u Europskom parlamentu, smatram da bi to bilo dobro rješenje i da bi s njom HDZ bio konkurentan ne samo za gradonačelnika već i za mjesto u Gradskoj skupštini. Ukoliko ona ne prihvati, koliko znam, zasad još nemaju pravog kandidata koji bi imao šanse pobijediti na izborima. Vidim da se špekulira da Bruna Esih ide u utrku za Zagreb kao nezavisni kandidat.To bi bilo loše za HDZ jer će ona odnijeti jedan dio glasača desnice. Pozicija HDZ-a je dosta 'labava'. Ne znam koga će izabranit, ali to neće biti Jadranka Kosor", rekao je Tomac. Na upit koliko je realno da Vladimir Šeks gura svoju bišu suradnicu Jadranku Kosor, Tomac odgovara: "Cijenim političku pamet Šeksa. Znam da je bio jako vezan za Kosor i da je bio njezin savjetnik. Vjerujem da bi Šeks htio da se ona rehabilitira, ali mislim da ne bi napravio takvu političku pogrešku - da bi gurao nekoga tko nema šanse na izborima za gradonačelnika. Da Šeks nema političku pamet, ne bi se tako dugo održao." Tomac kaže da je od visokopozicioniralnih ljudi u HDZ-u čuo da se razmišlja o još nekim kandidatima iz vodstva HDZ-a koji slove kao 'nepotrošeni Hrvati' kao što je Miro Kovač. Za lik i djelo Jadranke Kosor pak kaže: "Nju treba poštivati za ono što je napravila. Bila je predsjednik HDZ-a i vlade. Za njezinog mandata je Hrvatska ušla u EU i to je njezina zasluga. Ne treba nikoga sotonizirati, ali mislim da je nakon izlaska iz HDZ-a pogriješila što je postala protivnik svoje bivše stranke i da si je onemogućila povratak u HDZ", zaključio je Tomac.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.