'Kosor je znala da je dokumentacija o Bogovićevom invaliditetu lažna, kada sam zatražio reviziju predmet mi je oduzet'

14.12.2013. 18:10:57

1_201300

Nekadašnji djelatnik Ministarstva branitelja, odvjetnik Mate Knezović za Dnevno. hr potvrdio je da je još prije nekoliko godina, tražio reviziju postotka invalidnosti Tome Bogovića. Odvjetnik Knezović u razgovoru za naš portal rekao je kako, prema dokumentaciji koja mu je tada bila dostupna, postotak invalidnosti kojeg je dobio Bogović, nije odgovarao istini.

Nakon vijesti da su se pod lupom Državnog odvjetništva, zbog lažnog statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, našli general Marinko Krešić i djelatnik Ministarstva branitelja Tomo Bogović, istražili smo slučaj i došli do informacije da je stupanj invalidnosti kojega ima Bogović, već ranije bio pod upitnikom. Tresla se brda rodio se miš, kaže naš izvor, dobroupućen u ovaj slučaj, jer su Jadranka Kosor, a i HDZ-ov Tomislav Ivić jednostavno "okrenuli glavu".

Nekadašnji djelatnik Ministarstva branitelja, odvjetnik Mate Knezović za Dnevno. hr potvrdio je da je još prije nekoliko godina, tražio reviziju postotka invalidnosti Tome Bogovića. Odvjetnik Knezović u razgovoru za naš portal rekao je kako, prema dokumentaciji koja mu je tada bila dostupna, postotak invalidnosti kojeg je dobio Bogović, nije odgovarao istini. Slučaj Bogović htio je, kaže, vratiti na ponovni postupak odnosno reviziju, no predmet mu je tada oduzet. "Za sve moje sumnje znala je Jadranka Kosor i tadašnji ministar branitelja Tomislav Ivić, no jednostavno su mi poručili kako su prošli zakonski rokovi za ponovno utvrđivanje stupnja  Bogovićevog invaliditeta", kaže odvjetnik Knezović. S druge strane, nastavlja, strašno je što institucije rade s majkama koje su izgubile sinove. "Kopa se po najdubljim ranama tih nesretnih žena, pa ih se čak i poziva kako bi se izjasnile gdje su i pod kojim okolnostima njihova djeca izgubila živote", pojašnjava naš sugovornik. Za kraj kaže kako je u tijeku strašna propaganda protiv svih onih istinskih branitelja, istinskih invalida koji su stvarali državu. Pojašnjava kako se takvima prava i mirovine režu preko noći, retroaktivno i često bez vođenja ikakvih postupaka.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.