KOT: ZAKLJUČCI SASTANKA BRANITELJSKO-STRADALNIČKIH I DOMOLJUBNIH UDRUGA RH

22.03.2014. 10:43:27

1.   Odmah staviti u hitnu proceduru Saborsku raspravu , vezanu za protuzakonito postavljanje dvopisanih i dvojezičnih ploča u Vukovaru , a koja se namjerno ignorira. 2.     Zahtjevamo da se prikupljeni  potpisi  za pokretanje Referenduma provjere odmah. 3.    Zahtjevamo od  Predsjednika Sabora pokretanje rasprave u Saboru o istom, odnosno njegovo postupanje prema našem Zahtjevu da se  Referendum o izmjenama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina raspiše i provede u što kraćem roku. 4.     Zahtjevamo da se Vukovar proglasi Mjestom posebnog pijeteta, te se prihvati cijeli Projekt po svim njegovim točkama, kako je već zahtjevano. 5.     Zahtjevamo da se prestane zadirati u stečena i egzistencijalna prava branitelja, te da se njihova primanja više ne vode u kategoriji „povlaštenih“ jer ona to nisu ni po kojem parametru.

Ukoliko se navedeno ne usvoji u roku od 40 dana, branitelji će jasno pokazati što misle o takvom kršenju demokratskih procedura i demokracije u Hrvatskoj.

Također ćemo, poštivajući Ustav RH i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina po čl.8, maknuti protuzakonito postavljene dvojezične i dvopisane ploče sa pročelja zgrada u gradu Vukovaru.

Predstavnici 382 braniteljsko stradalničkih i domoljubnih udruga, kao i pojedinci okupljeni u Koordinacijsko-operativni tim RH.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.