Kotromanović: Hrvatska spremna za obranu i vojne misije u svijetu

06.10.2015. 20:51:44

On je tijekom boravka na pokaznoj vježbi pojasnio kako hrvatski vojnici neće djelovati borbeno u Iraku nego će sudjelovati u obuci vojnika. Ministar obrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović je u utorak u Slunju  poručio da na kraju svog mandata ministra obrane hrvatske oružane snage ostavlja potpuno spremnima za sve zadaće obrane RH i vojne misije u svijetu, te je najavio slanje instruktora i savjetnika u sjeverni dio Iraka, Kurdistan. On je tijekom boravka na pokaznoj vježbi pojasnio kako hrvatski vojnici neće djelovati borbeno u Iraku nego će sudjelovati u obuci vojnika. Kotromanović je dodao da je tijekom njegova nedavnog posjeta Iraku razgovarano o mogućnostima bilateralne suradnje na raznim područjima od gospodarske do vojne suradnje što bi se moglo potvrditi posjetom hrvatskog premijera sljedeće godine Bagdadu. Kotromanović je na poziv iračkog ministra obrane boravio s izaslanstvom početkom mjeseca u službenom posjetu Iraku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.