KRAJ DRAME: Dvostruki ubojica je mrtav

26.07.2014. 17:57:16

Posljednja želja ubojice navodno je bila da mu se dovede svećenik.

Nakon pet sati u 16.45 okončana je drama u Osijeku! Specijalci su nakon upada u kafić pronašli mrtvo tijelo ubojice, Ivice Petričevića.

Kako piše Večernji list, upadu specijalaca prethodio je zvuk nalik na pucanj. Pretpostavlja se da si je dvostruki ubojica sam oduzeo život. Pronađen je mrtav. U pregovore sa osumnjičenim Ivicom Petričevićem se prije toga uključio i njegov brat pokušavajući ga nagovoriti da se preda policiji. On je to bio odbio, piše Osijek online te tražio da mu se dovede svećenik.

Kako se situacija odvijala: Ubojica je došao oko 11.30 sati ispred kafića "Tiho" u Ulici Leopolda Mandića u Osijeku, izvadio automatsku pušku iz auta, ušao u kafić i opsovao konobaricu. Nakon toga je počeo pucati. Ubijeno je dvoje ljudi, piše Glas Slavonije! Specijalci pokušavaju doći do tijela muške i ženske osobe koje su ubijene. Ispred kafića vide se dvije bijele plahte kojima su prekrivena tijela. U objektu je samo osumnjičenik, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava. Potvrdili su smrt dvoje ljudi. Navodno je ubio suprugu i gosta kafića. Napadač od ranije nema policijski dosje, kazao je glasnogovornik policje. Osijek 031 piše kako napadač prijeti da će aktivirati bombu. Obavještavaju se vozači da je cesta kod Avenue Malla zatvorena. Svi koji trebaju ići prema Čepinu neka idu ili  cestom ili obilaznicom, priopćila je policija.

Oko 14 sati ubojica se nakratko pojavio pred vratima kafića i nekoliko minuta pregovarao s s policijskim pregovaračem koji se nalazio 50-ak metara dalje zaštićen policijskim automobilom i okružen specijalcima. Ubojica, vidno alkoholiziran nakon toga vratio se u kafić. Policija je 20 minuta nakon, u 14.20  ostavila uređaj za komunikaciju ispred ulaza u kafić, ubojica je izašao, to pokupio i vratio se. U Avenue Mallu, koji se nalazi 200 metara zračne linije od kafića Tiho, nekoliko stotina gostiju već dva sata ne mogu napustiti trgovački centar. Mole se za strpljenje.

Kako piše 24 sata razlog pucnjave su bračne razmirice. Navodno je djelatnica lokala Slađana Petričević u brakorazvodnoj parnici. U lokal je došao njezin suprug kojeg svi nazivaju Musa, a inače je hrvatski brantelj i invalid Domovinskog rata. Pravo ime mu je Ivica, a sa Slađanom ima dvoje djece starosti 14 i 16 godina.

- Već po ulasku u kafić počeo je vikati na nju. U njihovu svađu upleo se i naš stalni gost Drago koji je konobaričinog muža odvraćao od nakane da ubije suprugu. Navodno su konobarica i Drago ranjeni, a još jedan gost je uspio preskočiti preko šanka i spasiti se - rekao je Tihomir Međugorac, sin vlasnika kafića.

Nešto manje od sat vremena nakon pucnjave dva vozila Hitne pomoći još uvijek, sa upaljenim rotacijama, stoje na glavnoj cesti. Ne mogu prići kafiću jer u njemu traje talačka kriza. Specijalci su u nekoliko navrata razmijenili vatru s nepoznatim muškarcem. Svjedoci tvrde da je napadač došavši ispred kafića, mirno otvorio prtljažnik automobila, uzeo automatsku pušku, ušao u kafić i obratio se konobarici riječima: "Jeb... ti mater!" Nakon toga je počela pucnjava. Policija preusmjerava promet na sporedne ulice.

  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.