KRAJ LJETA Gotovo je s vrućinama, cijeli sljedeći tjedan padat će kiša!

23.08.2013. 15:54:53

U većem dijelu zemlje u subotu će biti pljuskova i grmljavine, a u nedjelju nad naše područje stiže ciklona koja će donijeti osvježenje. Cijeli sljedeći tjedan s nestabilnim vremenom označit će kraj ljetnih vrućina.
Dakle, od subote počinje razdoblje promjenljivog vremena. Povremene kiše bit će već u noći s petka na subotu, uglavnom u zapadnim krajevima zemlje.
Tijekom subote bit će promjenljivo oblačno mjestimice s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Najviše sunčanog vremena očekuje se na južnom Jadranu.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu između 26 i 30 °C.
Kiše i lokalnih pljuskova u nedjelju će biti gotovo posvuda, a najobilnija će biti u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskome kotaru. Što se obale tiče, najviše oborina se očekuje u nedjelju prijepodne u Primorju, a poslijepodne i u Dalmaciji. Dojam neugodnoga vremena pojačat će prolazno jako jugo.
Cijeli sjedeći tjedan imat ćemo nestabilno vrijeme - kiše će, uz nedjelju, najviše biti u srijedu.
Bez lokalnih pljuskova, čini se, neće proći niti jedan dan u novom tjednu. Temperatura zraka kretat će se oko 25 °C.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.