KREĆE BITKA ZA POZICIJE U HDZ-u! Tko dolazi, a tko ispada iz igre? ‘Ne kanimo više biti junior partneri ili asistenti’

09.10.2020. 16:33:00

U tišini i zatvorenim stranačkim prostorijama, HDZ punom parom priprema unutarstranačke izbore. Iako HDZ-ovu Vladu tresu afere, korona kriza i neizvjesna ekonomska budućnost, iz izvora bliskih vrhu stranke saznajemo da su ovih dana u fokusu upravo unutarstranačka previranja i pozicioniranje uoči izbora.

“Imamo dovoljno vremena da provedemo unutarstranačke izbore do Božića, a odmah nakon Nove godine da se bacimo u kampanju za lokalne izbore”, rekao je naš sugovornik.

On smatra kako je važno da se uoči lokalnih izbora jasno raspletu odnosi unutar stranke i da svatko zna koja je njegova startna pozicija.

NEMA UGOVORA S CRNIM VRAGOVIMA

“Nakon što su nacionalna stranačka tijela donijela odluku o nastavku unutarstranačkih izbora osjeća se olakšanje u stranci. Prije svega radi se o nastavku procesa nužnog za legitimizaciju čelnika lokalnih organizacija koji moraju ekipirati timove za lokalne izbore”, rekao nam je naš izvor iz HDZ-a.

U HDZ-u žele nastupiti kao najjača stranka i na lokalnim razinama te se nadaju da neće morati sklapati dogovore “sa crnim vragom” zbog dolaska na vlast.

“HDZ želi jako nastupiti u svim županijama i gradovima te ne kanimo više biti junior partneri ili asistenti nekim drugim županima i gradonačelnicima”, rekao nam je izvor blizak vrhušci stranke.

Kako doznajemo, Središnjica je ove godine mjesto okupljanja HDZ-ovaca gdje “veliki” primaju “male” te se dogovaraju pozicije, kandidature i planovi za budućnost.

Andrej Plenković u svakom slučaju želi imati čistu situaciju uoči lokalnih izbora, ali i neizvjesne godine zbog nadolazeće krize.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.