Krenulo hodočašće Kutina – Vukovar

12.07.2016. 10:33:56

Iz Kutine je danas krenulo pješačko hodočašće Kutina - Vukovar od (204 km). Na hodočašće je krenulo 18 hrvatskih branitelja među kojima je ove godine i jedna žena. Vladimir Balgač Alf, idejni začetnik ovog hodočašća istaknuo je kako je ovo treće hodočašće u znak zahvale i sjećanja na sve branitelje i žrtve stradale u Vukovaru tijekom Domovinskog rata. Kako je rekao,  branitelji Kutine tijekom hodočašća sklopili su dragocjeno prijateljstvo s vukovarskom Udrugom djece s mentalnim poteškoćama «Vukovarske iskrice» s kojom suradnju njeguju i unaprjeđuju te su oni nedavno bili i u Kutini. Izrazio je  zadovoljstvo što je prihvaćen prijedlog da Vukovar i Kutina postanu gradovi prijatelji budući da su mnogi kutinski branitelji branili Domovinu u Vukovaru, istaknuvši među njima Damira Pučaka i Damira Markuša, a veze s Vukovarom ne prestaju, već naprotiv suradnja se proširuje. Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić zahvalio je hodočasnicma na čuvanju i promicanju istine o Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara, najavljujući organizirani odlazak kutinskih gradskih vijećnika u Vukovar, te rad na uspostavi prijateljstava dvaju gradova. Usprkos iznimno vrućem vremenu hodočasnici niti u jednom trenutku nisu dvojili oko kretanja na put, jer ovi vremenski uvjeti, kaže Balgač, nisu ništa u odnosu na ratno razdoblje i ono što su proživljavali ranjenici i njihovi suborci. Hodočasnike i njihov put prije polaska je posvetio vlč. Andrzej Vosko iz župe Katolička Slatina.(gp/ML)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.