Krešić: Sramotna je podjela naroda oko časnog oslobađanja Hrvatske

18.04.2015. 18:07:46

Ako se 20 godina slavilo u Kninu, koji je i simbol oslobođenja Hrvatske, slavlje treba tamo i ostati, ali da nitko ne brani proslavu u bilo kojem drugom gradu, poručuje general Krešić Cijela situacija oko obilježavanja obljetnice Oluje i mjesta mimohoda još uvijek ne jenjava, te je postala simbol podjele te prepucavanja na političkoj sceni. Međutim, postavlja se pitanje što je s 20. obljetnicom Bljeska, koja je za desetak dana, a tome niti jedne riječi. Štoviše, nema niti pozivnica niti službenog protokola. General Marinko Krešić za direktno.hr komentirao je potpuno izbacivanje Bljeska s dnevnog reda, ali i cijelu buru oko Oluje. ''Mislim da se apsolutno velika prašina spustila na Oluju, no Bljesak zaslužuje dostojnu proslavu jer smo u Bljesku oslobodili komunikaciju. To je bila ograničena akcija koja je trajala kratko i uspješno'', objasnio je Krešić. Istaknuo je kako je sramota da je u Hrvatskoj tolika podjela naroda oko akcije, u kojoj su naše snage časno izvele i oslobodile Hrvatsku. Što se tiče Oluje, rekao je da, ako se 20 godina slavilo u Kninu, koji je i simbol oslobođenja Hrvatske, centralna proslava onda tamo treba i ostati, ali da nitko ne brani proslavu u bilo kojem drugom gradu. ''Svako mijenjanje stvara podjelu među ljudima. Ja sam protiv svakih podjela'', zaključio je Krešić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.