KRISTALNA NOĆ Na dan ubojstva Franka Lisice Bibinjci prestrašili Srbe i JNA u Zadru!

02.05.2019. 11:54:12

Nakon vijesti o tome da je na današnji dan u mjestu Polača na brdu Štrkovača ubijen Franko Lisica, Bibinjci su se spontano organizirali i u koloni koja je brojila više od tisuću članova došli u grad. Međutim, taj dan ostao je duboko u sjećanju mnogim Srbima, ali i oficirima JNA. Tamo im se pridružio i dio Zadrana, te su ispunjeni gnjevom i tugom zbog smrti mladog sumještanina, ne razmišljajući u koliki rizik se upuštaju, hrabro paradirali pored vojarne u kojoj je bila naoružana vojska koja je jedva čekala zapovjed da zapucaju. Mnogi koji su bili svjedoci ovog prosvjeda kažu kako tako veličanstven prosvjed nije nikad, ni prijeprije ni kasnije, viđen na ovim prostorima. Pri tome su razbijeni i izlozi nekih lokala čiji vlasnici su bili Srbi zbog čega je prosvjed nazvan Kristalna noć. Srbe i JNA ovaj događaj toliko je uzrujao da još i danas o njemu pišu, analiziraju ga i sjećaju ga se kao nečeg negativnog i uperenog protiv Srba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.