Kristalne kocke vedrine za 
51 branitelja poginulog u akciji Bljesak

30.04.2018. 09:09:11

Memorijalni kompleks u Okučanima bit će otkriven u utorak na 23. godišnjicu akcije kojom je oslobođena zapadna Slavonija Pune 23 godine nakon Bljeska Okučani će napokon dobiti spomen-obilježje poginulim braniteljima, dostojno veličini i značaju veličanstvene vojno-redarstvene akcije kojom je oslobođena zapadna Slavonija. Spomenik “Kristalne kocke vedrine“, prvonagrađeni rad autora akademskog kipara Dalibora Stošića i projektanta Hrvoja Bilandžića, financiran je sredstvima Ministarstva branitelja. Vrijedan je 2,8 milijuna kuna, a sastavljen je od 51 kocke visokopoliranog reflektirajućeg materijala koje simboliziraju 51 poginulog hrvatskog branitelja u toj akciji. Memorijalni će kompleks biti otkriven u utorak u 9.30 sati na svečanom obilježavanju 23. obljetnice Bljeska na koju dolazi cijeli državni vrh.          

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.