Križevci: Obilježana 22.godišnjica oslobađanja i preuzimanja vojarne

19.09.2013. 20:04:51

U Križevcima je 17.09.2013.god. svečano obilježana 22.godišnjica oslobađanja i preuzimanja vojarne .

Podsjetimo da su u samom oslobađanju križevačke vojarne 17.09.1991.godine  sudjelovale slijedeće postrojbe: 1.satnija ZNG iz Križevaca, policajci iz 3.policijske postaje Križevci, samostalni vod ZNG Nova Kapela, izvidničko-diverzantski vod iz Siska te pripadnici odreda Narodne zaštite , sveukupno 433 pripadnika.

Noć prije samog osvajanja križevačke vojarne 16.09.1991.godine, prilikom proboja jugosoldateske iz obližnjeg skladišta oružja i streljiva Široko Brezje ( koje je bilo u okruženju naših postrojbi) prema vojarni , svoje živote položili su hrvatski branitelji Mario Jembrek i Miljenko Klobučar a jedan hrvatski vojnik je ranjen.

Vijence kod spomen obilježja Perivoj ratnika položili su izaslanstva Koprivničko-križevačke županije, grada Križevaca kao i braniteljskih i stradalničkih udruga. Tijekom dana održana su i sportska natjecanja branitelja a obilježavanje ovog najznačajnijeg dana u novijoj povijesti grada Križevaca završilo je svečanom sjednicom i prisjećanjem na te dane ponosa i slave.

B.P.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.